Vraag het Dierenkliniek Nuenen

In deze rubriek beantwoordt Dierenkliniek Nuenen onder andere vragen van (huis)diereigenaren. Deze week: beweging bij pups.
                  
10-10-2018, 16:17
Beweging is erg belangrijk voor jonge pups: het beïnvloedt de coördinatie, conditie en spierkracht. Pups in de groei nemen toe in gewicht en de ontwikkeling van spieren is belangrijk om dit gewicht te kunnen dragen. Morgen te lezen in De Nuenense Krant, een aantal adviezen over de mate van beweging bij jonge pups.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De challenge Antwerpen – Banjul is van start gegaan

Sterker nog, als u dit leest, rijden ze inmiddels al door Marokko. U weet het vast nog wel, we hebben u regelmatig meegenomen naar allerlei acties die de Nuenense teams hadden opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hun goede doelen in Gambia. Nuenen rijdt mee met drie teams: team Breugel met Hanneke Boek en Toon Verhoeven (het Brufut kraamcentrum), team Nuenen dwèrs noar Banjul (gaat een rolstoelbus brengen voor de gehandicapten van Second Home in Kololi) en team 1-1-2 (schenkt zijn ambulance aan het General Hospital in Farafenni). Wij zijn bij het uitzwaaimoment van de laatste twee.

Verzet tegen kap berken Vallestap komt op gang – te zwak en te laat

Afgelopen zondagavond hebben actievoerders tegen de kap van de Vallestapberken, in een machteloze poging tot verzet, in Vallestap en omgeving oranje markeringsstippen op bomen met witte spuitbussen overgespoten. Het protest kwam te laat en was vergeefs. De volgende dag in alle vroegte begon het ingehuurde bomenrooibedrijf aan zijn klus: het verwijderen van alle berken aan Vallestap, Egelantierlaan en Sleedoornlaan.

Nationale Ouderendag bracht veel plezier in Nuenen

Afgelopen vrijdag hadden 117 mensen in Nuenen een prachtdag. 40 van hen waren ouderen die een ingediende wens vervuld kregen, de anderen waren er als begeleiding. Ouderen hadden zich op kunnen geven met een wens – dat kon een ballonvaart zijn, maar ook eenvoudigweg een duofietstochtje. Alle binnengekomen veertig verzoeken konden gehonoreerd worden, er hoefde niet geselecteerd te worden, dankzij belangeloze medewerking van diverse Nuenense ondernemers en financiële steun van ondernemersvereniging OCN.

Overweldigende start kaartverkoop Concert@TheChapel in Nuenen

Afgelopen zondag 7 oktober om 08.00 uur startte de kaartverkoop voor de 3e editie van Concert@TheChapel in de H. Clemenskerk te Nuenen. Binnen 1 uur waren 500 kaarten verkocht. Een geweldige start! Bijgevoegd een aantal foto’s van de rijen mensen.

Koninklijke onderscheiding voor de heer John Janssen en de heer Ruud de Wit van de brandweer

Op zaterdag 6 oktober jl. ontvingen de heer Janssen en de heer De Wit uit handen van burgemeester M. Houben een koninklijke onderscheiding in de graad ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’, tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer. Het feest werd gehouden in café Goesting. De heer De Wit nam deze avond afscheid en de heer Janssen had al eerder afscheid genomen.