De challenge Antwerpen – Banjul is van start gegaan

Sterker nog, als u dit leest, rijden ze inmiddels al door Marokko. U weet het vast nog wel, we hebben u regelmatig meegenomen naar allerlei acties die de Nuenense teams hadden opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hun goede doelen in Gambia. Nuenen rijdt mee met drie teams: team Breugel met Hanneke Boek en Toon Verhoeven (het Brufut kraamcentrum), team Nuenen dwèrs noar Banjul (gaat een rolstoelbus brengen voor de gehandicapten van Second Home in Kololi) en team 1-1-2 (schenkt zijn ambulance aan het General Hospital in Farafenni). Wij zijn bij het uitzwaaimoment van de laatste twee.
                  
10-10-2018, 11:19
De Stichting Helping Hands organiseert deze challenge. De grote man hierachter, Cor Bresser, gaat ook altijd mee. Op 6 oktober jl., stipt om 10.00 uur zijn ze vertrokken vanuit Antwerpen. De avond daarvoor reden de teams al die kant op, maar eerst was er op vrijdagavond, 5 oktober jl. dus, om 19.00 uur een afscheid van familie, vrienden en straatgenoten. Lees donderdag het verslag van Gemma Eerdmans in De Nuenense Krant.

Foto: 1: Peter Linders op het toilet, achter hem staat Ad van de Molengraft. Foto 3: Links met groen shirt: Peter Linders. In zwart shirt: Hans Manders, daarnaast in geruit shirt: John Olsthoorn. Rechts in groen shirt: Ad van de Molengraft.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Verzet tegen kap berken Vallestap komt op gang – te zwak en te laat

Afgelopen zondagavond hebben actievoerders tegen de kap van de Vallestapberken, in een machteloze poging tot verzet, in Vallestap en omgeving oranje markeringsstippen op bomen met witte spuitbussen overgespoten. Het protest kwam te laat en was vergeefs. De volgende dag in alle vroegte begon het ingehuurde bomenrooibedrijf aan zijn klus: het verwijderen van alle berken aan Vallestap, Egelantierlaan en Sleedoornlaan.

Nationale Ouderendag bracht veel plezier in Nuenen

Afgelopen vrijdag hadden 117 mensen in Nuenen een prachtdag. 40 van hen waren ouderen die een ingediende wens vervuld kregen, de anderen waren er als begeleiding. Ouderen hadden zich op kunnen geven met een wens – dat kon een ballonvaart zijn, maar ook eenvoudigweg een duofietstochtje. Alle binnengekomen veertig verzoeken konden gehonoreerd worden, er hoefde niet geselecteerd te worden, dankzij belangeloze medewerking van diverse Nuenense ondernemers en financiële steun van ondernemersvereniging OCN.

Overweldigende start kaartverkoop Concert@TheChapel in Nuenen

Afgelopen zondag 7 oktober om 08.00 uur startte de kaartverkoop voor de 3e editie van Concert@TheChapel in de H. Clemenskerk te Nuenen. Binnen 1 uur waren 500 kaarten verkocht. Een geweldige start! Bijgevoegd een aantal foto’s van de rijen mensen.

Koninklijke onderscheiding voor de heer John Janssen en de heer Ruud de Wit van de brandweer

Op zaterdag 6 oktober jl. ontvingen de heer Janssen en de heer De Wit uit handen van burgemeester M. Houben een koninklijke onderscheiding in de graad ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’, tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer. Het feest werd gehouden in café Goesting. De heer De Wit nam deze avond afscheid en de heer Janssen had al eerder afscheid genomen.

Extra bijeenkomsten plannen Nuenen Zuid

In Nuenen Zuid, in het gebied rondom de Hongerman en het Kernkwartier, spelen meerdere ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe sporthal, maar ook een woongroep die in deze buurt woningen voor senioren wil bouwen. Daarvoor heeft de gemeente een structuurvisie opgesteld.