Nationale Ouderendag bracht veel plezier in Nuenen

Afgelopen vrijdag hadden 117 mensen in Nuenen een prachtdag. 40 van hen waren ouderen die een ingediende wens vervuld kregen, de anderen waren er als begeleiding. Ouderen hadden zich op kunnen geven met een wens – dat kon een ballonvaart zijn, maar ook eenvoudigweg een duofietstochtje. Alle binnengekomen veertig verzoeken konden gehonoreerd worden, er hoefde niet geselecteerd te worden, dankzij belangeloze medewerking van diverse Nuenense ondernemers en financiële steun van ondernemersvereniging OCN.
                  
09-10-2018, 20:07
Nuenen was een van de drie plaatsen in Brabant waar de Nationale Ouderendag georganiseerd werd. In Nuenen was dat te danken aan een lokaal actiecomité gevormd door Jorijn van Hoof, Marlène van Kuyk en Maaike Smulders. Zij zorgden, gesteund door het Ouderenfonds, om te beginnen voor de publiciteit. Mensen konden zich opgeven via inschrijfkaarten in winkels of via organisaties als Zonnebloem, Zuidzorg, LEV en Akkers, of door iemand opgegeven worden. Dat laatste gebeurde vaak: de vooroorlogse generatie is nog erg bescheiden om iets voor zichzelf te vragen. Ook vrijwilligers konden zich melden. Lees donderdag het verslag van Frans Lammerts in De Nuenense Krant.

Foto: 1. Welkom door wethouder Hetty Tindemans. Fotobijschrift foto 2. De organisatoren, vlnr. Maaike Smulders, Marrlène van Kuyk, Jorijn van Hoof.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Overweldigende start kaartverkoop Concert@TheChapel in Nuenen

Afgelopen zondag 7 oktober om 08.00 uur startte de kaartverkoop voor de 3e editie van Concert@TheChapel in de H. Clemenskerk te Nuenen. Binnen 1 uur waren 500 kaarten verkocht. Een geweldige start! Bijgevoegd een aantal foto’s van de rijen mensen.

Koninklijke onderscheiding voor de heer John Janssen en de heer Ruud de Wit van de brandweer

Op zaterdag 6 oktober jl. ontvingen de heer Janssen en de heer De Wit uit handen van burgemeester M. Houben een koninklijke onderscheiding in de graad ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’, tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer. Het feest werd gehouden in café Goesting. De heer De Wit nam deze avond afscheid en de heer Janssen had al eerder afscheid genomen.

Extra bijeenkomsten plannen Nuenen Zuid

In Nuenen Zuid, in het gebied rondom de Hongerman en het Kernkwartier, spelen meerdere ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe sporthal, maar ook een woongroep die in deze buurt woningen voor senioren wil bouwen. Daarvoor heeft de gemeente een structuurvisie opgesteld.

1840 kg kleding ingezameld

Op zaterdag 6 oktober jl. vond de halfjaarlijkse kledinginzameling van Sam’s Kledingactie plaats tijdens een stralende, zonovergoten nazomerdag.

Gezellige drukte tijdens de Creatieve Markt in Gerwen

Op weg richting D’n Heuvel fiets ik al een paar mensen tegemoet die van de Creatieve Markt afkomen. ‘Ik vond die vouwkunst ook zo mooi’, hoor ik de een tegen de ander zeggen. Het maakt me nieuwsgierig.