Koninklijke onderscheiding voor de heer John Janssen en de heer Ruud de Wit van de brandweer

Op zaterdag 6 oktober jl. ontvingen de heer Janssen en de heer De Wit uit handen van burgemeester M. Houben een koninklijke onderscheiding in de graad ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’, tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer. Het feest werd gehouden in café Goesting. De heer De Wit nam deze avond afscheid en de heer Janssen had al eerder afscheid genomen.
                  
09-10-2018, 13:11
John Janssen John is vanaf februari 1991 tot januari 2017 lid geweest van de Vrijwillige Brandweer bij de Veiligheidsregio als korpslid Vrijwillige Brandweerpost te Nuenen. Op 1 januari heeft hij wegens privé omstandigheden na 26 jaar het korps verlaten. Hij was als laatste hoofdbrandwacht en oefenleider. Ruud de Wit Ruud is vanaf 1998 tot 1 januari 2018 lid geweest van de Vrijwilliger Brandweer bij de Veiligheidsregio als korpslid Vrijwillige Brandweerpost te Nuenen. Hij was als laatste Manschap B in de rang van hoofdbrandwacht. Hij neemt afscheid na 20 jaar.

Foto: ’s: Ruud van der Meer/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Extra bijeenkomsten plannen Nuenen Zuid

In Nuenen Zuid, in het gebied rondom de Hongerman en het Kernkwartier, spelen meerdere ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe sporthal, maar ook een woongroep die in deze buurt woningen voor senioren wil bouwen. Daarvoor heeft de gemeente een structuurvisie opgesteld.

1840 kg kleding ingezameld

Op zaterdag 6 oktober jl. vond de halfjaarlijkse kledinginzameling van Sam’s Kledingactie plaats tijdens een stralende, zonovergoten nazomerdag.

Gezellige drukte tijdens de Creatieve Markt in Gerwen

Op weg richting D’n Heuvel fiets ik al een paar mensen tegemoet die van de Creatieve Markt afkomen. ‘Ik vond die vouwkunst ook zo mooi’, hoor ik de een tegen de ander zeggen. Het maakt me nieuwsgierig.

Synchroonzwemsters behalen diploma's

Afgelopen zondag hebben Nuenense synchroonzwemsters enkele diploma's behaald. Acht meisjes behaalden het basishouding diploma. Drie van deze meisjes behaalden tevens ook het tweede diploma, de zeilboot en een meisje behaalde het balletbeen diploma.

NKV 1 grijpt net naast overwinning tegen Fortissimo

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van de korfbalclub uit Nuenen, NKV 1, aantreden voor alweer de derde wedstrijd van het veldseizoen tegen Fortissimo uit IJsselstein (U).

EMK - HMVV: 5 - 0

Zowel EMK als Hooge Mierde begonnen afgelopen zondag aarzelend aan de wedstrijd. In de 6e minuut knalde Ruud Boerema de bal tegen de paal, maar dat was nog niet het signaal voor EMK om verder aan te pakken.