Extra bijeenkomsten plannen Nuenen Zuid

In Nuenen Zuid, in het gebied rondom de Hongerman en het Kernkwartier, spelen meerdere ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe sporthal, maar ook een woongroep die in deze buurt woningen voor senioren wil bouwen. Daarvoor heeft de gemeente een structuurvisie opgesteld.
                  
09-10-2018, 12:29
Structuurvisie Een structuurvisie is een samenhangende visie op een gebied. De structuurvisie bevat de hoofdlijnen van nieuwe ontwikkelingen en de hoofdlijnen van het ruimtelijk beleid. Eén van de zaken die genoemd zijn is dus de bouw van een sporthal. In de plannen komt die op de plek waar nu de Mijlpaal staat. Waar nu de Hongerman staat, zou een gezondheidscentrum kunnen komen, plus de eerder genoemde seniorenwoningen/appartementen. Al deze ontwikkelingen krijgen een plek in de Structuurvisie. Procedure Het college heeft de concept structuurvisie vastgesteld en deze ligt nu ter inzage. Besloten is de periode waarin zienswijzen kunnen worden ingediend met één week te verlengen (7 in plaats van 6 weken). Belanghebbenden kunnen tot en met 12 november 2018 hun zienswijze (reactie, opmerkingen) indienen. Mede op basis van de zienswijzen stellen we een definitieve structuurvisie op. Deze komt vervolgens ter besluitvorming in de gemeenteraad. De huidige planning gaat uit van vaststelling door de gemeenteraad in februari 2019. Informatiebijeenkomst De belangstelling voor de informatiebijeenkomst over de structuurvisie Nuenen Zuid op 1 oktober was zo groot, dat de gemeente heeft besloten om twee extra informatiebijeenkomsten te organiseren. Deze bijeenkomsten zijn op: - Dinsdag 23 oktober van 19.00-21.00 uur - Woensdag 24 oktober van 16.00-18.00 uur Beide bijeenkomsten vinden plaats in sporthal de Hongerman (Hoge Brake 3). Tijdens deze bijeenkomsten kunt u zich laten informeren u over de plannen en er is volop ruimte om uw vragen te stellen. Als u niet in de gelegenheid bent bij één van deze bijeenkomsten aanwezig te zijn, kunt u voor informatie ook contact opnemen met Menno Moen (m.moen@nuenen.nl).

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


1840 kg kleding ingezameld

Op zaterdag 6 oktober jl. vond de halfjaarlijkse kledinginzameling van Sam’s Kledingactie plaats tijdens een stralende, zonovergoten nazomerdag.

Gezellige drukte tijdens de Creatieve Markt in Gerwen

Op weg richting D’n Heuvel fiets ik al een paar mensen tegemoet die van de Creatieve Markt afkomen. ‘Ik vond die vouwkunst ook zo mooi’, hoor ik de een tegen de ander zeggen. Het maakt me nieuwsgierig.

Synchroonzwemsters behalen diploma's

Afgelopen zondag hebben Nuenense synchroonzwemsters enkele diploma's behaald. Acht meisjes behaalden het basishouding diploma. Drie van deze meisjes behaalden tevens ook het tweede diploma, de zeilboot en een meisje behaalde het balletbeen diploma.

NKV 1 grijpt net naast overwinning tegen Fortissimo

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van de korfbalclub uit Nuenen, NKV 1, aantreden voor alweer de derde wedstrijd van het veldseizoen tegen Fortissimo uit IJsselstein (U).

EMK - HMVV: 5 - 0

Zowel EMK als Hooge Mierde begonnen afgelopen zondag aarzelend aan de wedstrijd. In de 6e minuut knalde Ruud Boerema de bal tegen de paal, maar dat was nog niet het signaal voor EMK om verder aan te pakken.

Nog steeds geen punten voor RKVV Nederwetten VOW Zijtaart - NEDERWETTEN: 3-1

Ondanks hard werken, heeft het vaandelteam van Nederwetten nog steeds geen enkel punt binnen kunnen slepen in deze nog prille competitie. Tegen het hooggeplaatste VOW uit Zijtaart ontbrak het ook afgelopen weekend weer aan het beetje geluk, maar er zit progressie in het team.