Zomerexpositie bij Ruimte in beeld feestelijk geopend

Meer dan 200 mensen bezochten afgelopen zondag de afwisselende en inspirerende zomerexpositie bij Ruimte in beeld.
                  
10-07-2018, 21:14
Verrassend is de installatie van Herman Lamers: ‘Look at the potatoe’. Anders dan het onderwerp van zijn kunstwerk en de locatie van de expositie doet vermoeden, heeft kunstenaar Herman Lamers (1954) zich a-b-s-o-l-u-u-t niet laten inspireren door Van Gogh. Zijn nieuwe en indrukwekkende installatie vormt een creatief eerbetoon aan de onvolmaakte vorm die in al zijn imperfectie meer dan perfect is. Oftewel: ‘Hoe maak je een vormloze vorm spannend?’ Rust Ook de grote rode sculpturen van Wilma Vermeij trekken de aandacht . Ze staan vier in het gras en lijken te wuiven in de wind. De beelden van het collectief brengen de rust in de beeldentuin: boten van Kitty Tijbosch, figuratieven van May Oudenhoven en Jan Opstelten, speelse blokken van Rob Zweerman en abstracten van Ton Swinkels en Antoinet Verhagen. Binnenruimte In de binnenruimte hangen bijzonder mooie werken van Annette van Waaijen. Zij heeft prachtige foto’s op canvas gemaakt, waarin ze heeft geschilderd en geborduurd. De schilderijen van gastcurator Noor Geurts passen uitstekend daarbij. De dromerige, futuristische luchten naast een oranje vlak, zuigen je naar binnen. De sculpturen van Gabriëlle van de Laak in glas en staal zijn oogverblindend en heel bijzonder. Je blijft er naar kijken en je vraagt je af hoe ze dit heeft kunnen maken. In een aparte ruimte hangen de maatschappelijk geïnspireerde schilderijen van Tjits van der Kooij. Zij heeft afval en de vergankelijkheid in heldere kleuren en mooie composities uitgebeeld. In het kleine kamertje staat het werk van Mariska Nieuwendijk. Zij heeft voor elke dag een unieke appel in keramiek uitgewerkt. Het zijn juweeltjes. Kortom, een afwisselende en sprankelende expositie die geheel in harmonie is met zijn omgeving. Een expositie die je zeker gezien moet hebben! Ruimte in beeld is elke zaterdag en zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar. Gratis entree.

Foto: ’s: Marleen Houben/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Agenda ‘te vol’ Gedeputeerde niet bereid bezwaren annexatie persoonlijk te ontvangen

Uiteindelijk is het Actiecomité Nuenen c.a. Zelfstandig toch gelukt om ruim 400 zienswijzen, ofwel bezwaarschriften, tegen het ‘Herindelingsontwerp tot samenvoeging van de gemeenten Nuenen c.a. en Eindhoven’ op het Provinciehuis in Den Bosch af te geven.

Jubileum café De Stam Gerwen Schrijver Wim Daniëls ere-fietsprofessor

Wim Daniëls is tot ere-fietsprofessor benoemd in wielercafé De Stam in Gerwen. Daar verzorgde schrijver Wim Daniëls 5 juli jl. een voordracht over de taal van de fiets.

Het Kwetternest nog zeker 5 jaar honk van PVGE Nuenen

Voorzitter Ronald Rueb verblijdde de aanwezigen op de jaarlijkse BBQ op 6 juli jl. met de mededeling dat het Kwetternest in de Hongerman voorlopig het honk van de PVGE zal blijven. De sloop van de sporthal laat nog zeker 5 jaar op zich wachten.

Genieten van poffertjes door 65-plussers

Laatste dag van ‘De Vlinder’

Op de laatste vergadering in Vrouwencentrum ‘De Vlinder’ was er veel weerstand tegen het plan om ‘De Vlinder’ voorgoed te sluiten. Er werd zelfs voorgesteld om met spandoeken te gaan protesteren bij het gemeentehuis, dat niet genoeg financiële middelen heeft voor nieuw onderdak voor de stichting.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Copyright © Gazet Media