Agenda ‘te vol’ Gedeputeerde niet bereid bezwaren annexatie persoonlijk te ontvangen

Uiteindelijk is het Actiecomité Nuenen c.a. Zelfstandig toch gelukt om ruim 400 zienswijzen, ofwel bezwaarschriften, tegen het ‘Herindelingsontwerp tot samenvoeging van de gemeenten Nuenen c.a. en Eindhoven’ op het Provinciehuis in Den Bosch af te geven.
                  
10-07-2018, 13:50
Gedeputeerde mevrouw Spierings (D66) had eerder laten weten dat zij de Nuenense bezwaren niet persoonlijk in ontvangst wilde of kon nemen, omdat haar agenda ‘te vol’ was. Na het sturen van een persbericht naar diverse kranten, ANP en omroep, wijzend op de ondemocratische handelwijze van Gedeputeerde Staten, kon uiteindelijk het actiecomité afgelopen vrijdag de bezwaarschriften aan persvoorlichter Floris Ran aanbieden. Nog een lange weg te gaan Verkleed als boeren en boerinnen en met in het kielzog Bram Soetendal als Vincent van Gogh, werden door het actiecomité de bezwaren met een kruiwagen in een grote witte doos gedaan en overgedragen aan de provincie-ambtenaar. Voorzitter Gerda Hekker van het actiecomité laat weten dat de provincie de noodzaak om Nuenen c.a. op te heffen, baseert op oude feiten. ‘Het verleden telt niet. Het gaat veel beter in Nuenen nu’, zegt ze. ‘Gedeputeerde Staten wekken de suggestie dat alles al in kannen en kruiken is en dat de herindeling doorgaat. Dat is misschien de wens van GS en van de burgemeester van Eindhoven, maar er is nog een lange weg te gaan. Niet GS, maar Provinciale Staten moeten zich hier nog over buigen, en als die uiteindelijk groen licht geven, daarna de Tweede en de Eerste Kamer na advies van de Raad van State. En alle bezwaarschriftindieners laten het onomwonden overduidelijk weten: geen gedwongen annexatie door Eindhoven, wij willen zelfstandig en vrijwillig beslissen over onze democratische toekomst, laat Nuenen Nuenen blijven’, aldus Gerda Hekker. Vincent van Gogh helpt in de strijd Omdat gedeputeerde Spierings voortdurend schermt dat Eindhoven Vincent van Gogh beter in Den Haag kan promoten, dan dat dat nu door Nuenen gebeurt, zegt acteur Bram Soetendal, verkleed als Vincent van Gogh, het in Den Bosch nog maar eens duidelijk: ‘Ik heb Nuenen op de kaart gezet en jullie vegen het er weer af.’ Omdat het actiecomité ook na afgelopen vrijdag nog veel bezwaren heeft ontvangen, zijn deze nagekomen zienswijzen apart naar het Provinciehuis gebracht, zodat deze nog voor de sluitingsdatum konden worden ingeleverd. Uiteindelijk hebben de inwoners van Nuenen, Gerwen en Nederwetten en de bewoners van het Eeneind gezorgd dat Gedeputeerde Staten ruim 600 bezwaarschriften tegen de voorgenomen annexatie van de gemeente Nuenen c.a. door Eindhoven aan de leden van Provinciale Staten kunnen voorleggen. Provinciale Staten nemen uiterlijk in december de beslissing over het herindelingsvoorstel.

Foto: Voorzitter Gerda Hekker (rechts) van het actiecomité Nuenen c.a. Zelfstandig, maakt Floris Ran (links) van de provincie nog eens duidelijk dat 600 Nuenenaren in hun zienswijzen de annexatie van Nuenen c.a. door Eindhoven pertinent afwijzen. ‘Vincent van Gogh’ kijkt goedkeurend toe. Foto: Henk Daalder.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Jubileum café De Stam Gerwen Schrijver Wim Daniëls ere-fietsprofessor

Wim Daniëls is tot ere-fietsprofessor benoemd in wielercafé De Stam in Gerwen. Daar verzorgde schrijver Wim Daniëls 5 juli jl. een voordracht over de taal van de fiets.

Het Kwetternest nog zeker 5 jaar honk van PVGE Nuenen

Voorzitter Ronald Rueb verblijdde de aanwezigen op de jaarlijkse BBQ op 6 juli jl. met de mededeling dat het Kwetternest in de Hongerman voorlopig het honk van de PVGE zal blijven. De sloop van de sporthal laat nog zeker 5 jaar op zich wachten.

Genieten van poffertjes door 65-plussers

Laatste dag van ‘De Vlinder’

Op de laatste vergadering in Vrouwencentrum ‘De Vlinder’ was er veel weerstand tegen het plan om ‘De Vlinder’ voorgoed te sluiten. Er werd zelfs voorgesteld om met spandoeken te gaan protesteren bij het gemeentehuis, dat niet genoeg financiële middelen heeft voor nieuw onderdak voor de stichting.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Jaarlijks uitstapje voor de gasten van de Zonnebloem afdeling Nuenen

Op 4 juli jl. was het jaarlijks uitstapje gepland voor onze gasten. Het was een stralende dag. Er zouden 35 gasten en 21 vrijwilligers meegaan.

Copyright © Gazet Media