Jubileum café De Stam Gerwen Schrijver Wim Daniëls ere-fietsprofessor

Wim Daniëls is tot ere-fietsprofessor benoemd in wielercafé De Stam in Gerwen. Daar verzorgde schrijver Wim Daniëls 5 juli jl. een voordracht over de taal van de fiets.
                  
09-07-2018, 21:43
Hij deed dat zo onderhoudend en vervuld van passie, dat de organisatoren hem de titel ‘ere-fietsprofessor’ verleenden. Daniëls was verguld met de bijdrage van ‘good old’ Noud Leenders in zijn rol als sidekick, maar of hij Noud bij zijn volgende optredens als vaste assistent meeneemt, valt nog te bezien. Lachsalvo’s Het deskundige publiek in het wielercafé onthaalde de auteur met een klaterend applaus en de enthousiaste Daniëls op zijn beurt zorgde voor de nodige lachsalvo’s in de zaal. Zijn lezing handelde over de fiets, de liefde ervoor en de woorden die erbij horen. De lezing was de eerste feestelijke bijeenkomst in verband met het 15-jarig bestaan van café De Stam. Boek ‘De taal van de fiets’ Onlangs verscheen het boek ‘De taal van de fiets’ van Wim Daniëls. De schrijver belicht dit vervoermiddel van allerlei kanten: historisch, taalkundig en emancipatorisch. Hij besteedt ook aandacht aan de onderdelen van de fiets en de tientallen soorten fietsen die er zijn en deels zijn geweest. Aan de orde komen ook fietsliedjes en hoe de fiets in de literatuur wordt beschreven. Er gingen na afloop van zijn lezing nogal wat gesigneerde boeken over de toonbank. Kortom, een geslaagde avond waar de belangstellenden zeker wat van hebben opgestoken.

Foto: 1: Schrijver Wim Daniëls (rechts) laat Gerwenaar Noud Leenders aan het woord. Foto: Peter Klomp. Foto 2: Ere-fietsprofessor Wim Daniëls. Foto: Cees van Keulen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Het Kwetternest nog zeker 5 jaar honk van PVGE Nuenen

Voorzitter Ronald Rueb verblijdde de aanwezigen op de jaarlijkse BBQ op 6 juli jl. met de mededeling dat het Kwetternest in de Hongerman voorlopig het honk van de PVGE zal blijven. De sloop van de sporthal laat nog zeker 5 jaar op zich wachten.

Genieten van poffertjes door 65-plussers

Laatste dag van ‘De Vlinder’

Op de laatste vergadering in Vrouwencentrum ‘De Vlinder’ was er veel weerstand tegen het plan om ‘De Vlinder’ voorgoed te sluiten. Er werd zelfs voorgesteld om met spandoeken te gaan protesteren bij het gemeentehuis, dat niet genoeg financiële middelen heeft voor nieuw onderdak voor de stichting.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Jaarlijks uitstapje voor de gasten van de Zonnebloem afdeling Nuenen

Op 4 juli jl. was het jaarlijks uitstapje gepland voor onze gasten. Het was een stralende dag. Er zouden 35 gasten en 21 vrijwilligers meegaan.

Cultuur Overdag bij Jan Linders

Cultuur Overdag is in de zomer ook actief in het kader van het Jan Linders Fonds. Zo zijn er op 16 juni jl. mini-appelflappen verkocht. Er werden flink wat appelflappen verkocht.

Copyright © Gazet Media