Laatste dag van ‘De Vlinder’

Op de laatste vergadering in Vrouwencentrum ‘De Vlinder’ was er veel weerstand tegen het plan om ‘De Vlinder’ voorgoed te sluiten. Er werd zelfs voorgesteld om met spandoeken te gaan protesteren bij het gemeentehuis, dat niet genoeg financiële middelen heeft voor nieuw onderdak voor de stichting.
                  
09-07-2018, 20:34
Aangeleverde tekst: Telle van Beek Geëmotioneerde vrouwen vertelden hoeveel Het Vrouwencentrum voor hen betekende. ‘De Vlinder’ hielp hen wegwijs te maken in een vreemd land, waar ze mede door ‘De Vlinder’ contacten opdeden, waardoor ze zich meer thuis voelden in Nuenen. De onderlinge interactie tussen de verschillende activiteiten van ‘De Vlinder’, zoals de kledingwinkel, de kook- en naailes en niet te vergeten de inloop, hebben veel vriendschappen opgeleverd. Nederlandse les gaat door Donderdag 5 juli jl. was de laatste taalles in Het Vrouwencentrum. Er was een workshop Indonesische dans, waar ook de kleintjes, die met mama mee waren, mee dansten. Met veel internationale, zelf gebakken lekkernijen was het een feestelijke afsluiting. Gelukkig gaat de Nederlandse les wel door. Donderdags van 9.30 tot 11.30 uur is er een ruimte in de bibliotheek toegewezen. Alle vluchtelingen of anderstaligen die daar de Nederlandse taal willen leren, zijn van harte welkom op donderdag 23 augustus na de zomerstop. ’s Avonds was er voor alle deelnemers en vrijwilligers nog een barbecue in het Vrouwencentrum aan de Sportlaan, waarna de deuren definitief gesloten werden. De maandag erop werd met inpakken begonnen en werd het gebouw leeggemaakt. De sloop kan beginnen…

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Jaarlijks uitstapje voor de gasten van de Zonnebloem afdeling Nuenen

Op 4 juli jl. was het jaarlijks uitstapje gepland voor onze gasten. Het was een stralende dag. Er zouden 35 gasten en 21 vrijwilligers meegaan.

Cultuur Overdag bij Jan Linders

Cultuur Overdag is in de zomer ook actief in het kader van het Jan Linders Fonds. Zo zijn er op 16 juni jl. mini-appelflappen verkocht. Er werden flink wat appelflappen verkocht.

Summercamp Rotary Nuenen

Donderdag 5 juli jl. heeft Rotary Nuenen 14 jongeren uit heel Europa, Rusland, Mexico en Taiwan ontvangen. De jongeren, rond de 19 jaar, zijn voor een tweeweekse Summercamp in Nederland. Dit Summercamp wordt georganiseerd door samenwerkende Rotaryclubs in de regio Helmond.

Waterpret op basisschool Sint Jozef in Nederwetten

Het schooljaar op basisschool Sint Jozef in Nederwetten werd vorige week vrijdag op feestelijke wijze afgesloten. De laatste schooldag (of liever gezegd ochtend) was een heel speciale dag voor de school in het algemeen en voor groep 8 in het bijzonder.

3… 2… 1… en blaaaazen maar…

Na een jaar lang hard werken en veel nieuwe dingen geleerd te hebben, was vrijdag 6 juli jl. dan eindelijk de laatste schooldag aangebroken.

Copyright © Gazet Media