Freedom Ride in deze regio Steven Kruijswijk en Lars Boom in beeld op Broekdijk

Zaterdagmorgen 5 mei jl. trok een peloton van zo’n 800 wielrenners door deze regio. Vanuit Breugel werd Nederwetten aangedaan en via de Broekdijk kwam het kleurrijke lint over Gerwens grondgebied en werd de Nuenense Berg bereikt.
                  
07-05-2018, 15:06
Daar ging Nuenenaar Steven Kruijswijk op de pedalen staan en kletste hij weg uit het hol van Lars Boom. Nico Verhoeven keek tevreden toe en zag dat Steven langzaam maar zeker naar zijn topvorm groeit, om straks als kanshebber van start te gaan in de Tour de France. Toertocht over 110 km De Freedom Ride, een toertocht over 110 km, kwam door Nuenen-dorp en tussen de vele deelnemers richtte onze fotograaf de lens op Steven Kruijswijk. Hij was even overgekomen uit Monaco en liet iedereen weten blij te zijn met het door PSV veroverde landskampioenschap. PSV en Nuenen/Eindhoven Steven over zijn club: ‘Toen ik nog niet zoveel fietste en zelf voetbalde bij RKSV Nuenen, heb ik een seizoenkaart gehad. Nu probeer ik zoveel mogelijk te kijken op televisie of mijn laptop, het liefst live natuurlijk. Ja, PSV blijft wel mijn club!’ Journalist Eddy Jansen van FRITS, het magazine voor Brainportregio Eindhoven, stelde Steven ook een vraag over de herindeling van de gemeenten Nuenen c.a. en Eindhoven. De reactie van profrenner Steven Kruijswijk kort samengevat: ‘Dat zat er toch al langere tijd aan te komen? En zoveel zal er toch niet veranderen? Nuenen blijft gewoon Nuenen heten, het dorpsgevoel zal toch wel blijven.’

Foto: 1: Steven Kruijswijk (op de achtergrond in Lotto-Jumbotrico) even in onze gemeente. Hier rijdt De inwoner van Monaco Nuenen binnen. Foto 2: Zo’n achthonderd renners van de Freedom Ride vormden een kleurrijk lint bij de molen aan de Gerwenseweg. Op de voorgrond klasbak Lars Boom. Foto’s: Cees van Keulen

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gerard van Maasakkers sluit tournee ‘40 jaar liedjes’ af in Nuenen

Het waren twee bijzondere, uitverkochte voorstellingen van Gerard van Maasakkers op 5 en 6 mei jl., georganiseerd door Cultuur Overdag, in samenwerking met de beheerder van Het Klooster.

NKV overtuigd naar veldtitel

Met nog drie wedstrijden te gaan in de veldcompetitie, heeft NKV 1 het kampioenschap al zeker weten te stellen. Door een gelijkspel door de nummer twee in de competitie, wist NKV het kampioenschap vorige week, zonder zelf in actie te komen, al te verzekeren. Met dit kampioenschap promoveert het vaandelteam van NKV weer terug naar de derde klasse op het veld.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

EMK - ASV ’33: 4 - 0

Het Stokpaardje van Gerrit Jonker

Eindelijk een bankje halverwege Broekdijk

Copyright © Gazet Media