Onvervalst genieten met klucht Lindespelers

De Lindespelers verrasten hun publiek afgelopen weekend met de heerlijke klucht ‘Suite 648’. Het stuk bevat de voor dit genre welbekende, hilarische elementen als deuren die open en dicht gaan, een raam dat alsmaar ellende veroorzaakt en een langzaam oplopende, hopeloze situatie.
                  
09-04-2018, 21:30
Recensie: Marlène van Kuyk Foto’s: Jan van de Wiel Het is vrijdagavond 6 april jl., al een hele poos geleden dat de vereniging een echte klucht ten tonele heeft gebracht. De spanning is dan ook voelbaar als het doek opengaat en we de hotelsuite te zien krijgen. Het wordt echter een geweldige voorstelling. Verrassend Jos Habraken overtuigt fantastisch als mijnheer Sjaak Stoffel. De arme assistent op wie alles wordt afgeschoven en die eigenlijk naar huis moet, naar zijn moeder en diens verzorgster zuster Swinkels (een rol van Anita Cornelissen). Te pas en te onpas komt Linda Jacobs opdraven (‘Roomservice!’) als de geldbeluste en bijdehante kelner, die teveel hoort en met zwijggeld alsmaar rijker wordt. Respect heeft de zaal ook voor het ‘lijk’ Mario van Zwol, waarmee uit alle macht gesold wordt en die verderop in het stuk nog een verrassende rol gaat spelen. Verleiding Wat een romantische avond had moeten worden voor politicus Willem Dekker (een verassend sterke rol van Rob de Bie) en de secretaresse van de oppositie Vera Wapstra (Sandra van de Westerloo), loopt met al deze elementen uit op een regelrechte ramp. De staatssecretaris probeert uit alle macht zich het vege lijf te redden, maar heeft ondertussen te dealen met de steeds achterdochtiger wordende hotelmanager Ann Nijdam en de verbolgen echtgenoot van Vera, Mark Wapstra (Dion Peters), die zichzelf de schuld geeft van het vreemdgaan van zijn vrouw. Als er iets met het ‘lijk’ gebeurt, zijn de rapen helemaal gaar. Sjaak gaat de ineens opduikende echtgenote van de staatssecretaris, mevrouw Dekker (Suus de Werk), verleiden en lijkt tot overmaat van ramp ook nog opgescheept te worden met een echtgenote, het Italiaanse kamermeisje (Jeanette Bouwmans). Perfecte timing Een goede klucht heeft vaart en timing nodig om te boeien en vergt heel veel concentratie van de spelers, hetgeen nogal eens wordt onderschat. Al deze elementen komen vanavond bij de Lindespelers samen. De spelers zijn ad rem en goed op elkaar ingespeeld, waardoor de tekstuele grappen prima overkomen. Dat is ook goed te merken aan de lachsalvo’s in de zaal, vaak ook door de toenemende, kolderieke escapades van Jos Habraken, die het na de pauze als Sjaak steeds zwaarder krijgt. Een ouderwets en onvervalst avondje lachen, dat zeer gewaardeerd werd door de volle zaal!

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


40- en 25-jarige jubilarissen bij Showkorps O&V | Nuenen

Afgelopen weekend werden bij Showkorps O&V jubilarissen Pieter Janssen en Yvonne van den Born gehuldigd tijdens een feestelijke avond. Naast de huldiging door de vereniging, mochten zij ook een oorkonde in ontvangst nemen van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Spannende Wèttegij’t?! Quiz

DOEN! KPJ Nederwetten organiseert voor de derde keer de Wèttegij’t?! Quiz. Op vrijdagavond 6 april jl. konden de teams om 19.00 uur het quizboek ophalen. Op een eigen locatie mochten ze de vragen gaan beantwoorden en de raadsels oplossen. Alle hulpmiddelen zijn toegestaan.

Onvervalst genieten met klucht Lindespelers

Na een fantastische première gisteravond, heeft u vanavond helaas nog maar één kans om te genieten van een onvervalste, heerlijke klucht van de Lindespelers. Het stuk bevat de voor dit genre welbekende, hilarische elementen als deuren die open en dicht gaan, een raam dat alsmaar ellende veroorzaakt en een langzaam oplopende, hopeloze situatie.

Sint Jozefschool Nederwetten bereikt magische grens van 50 leerlingen

Vanmorgen was het feest op school. Vanaf deze dag zitten er maar liefst 50 leerlingen op de Sint Jozefschool. Een hele mijlpaal voor de kleine school in Nederwetten.

Musicalgroep Kapsones bestaat 40 jaar

Het amateurgezelschap Kapsones treedt op voor kinderen van ongeveer vier tot en met twaalf jaar. Alle producties zijn de laatste tien jaar zelf bedacht: de choreografie, de teksten, de muziek en de kleding. Van de optredens in de afgelopen veertig jaar, zijn er slechts enkele die niet helemaal zelf gemaakt zijn.

‘De Soos’ in Nuenen; samen veel plezier

Iedere rechtgeaarde Nuenenaar kent wel de Dorpswerkplaats. Niet iedereen weet dat de Dorpswerkplaats iedere donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur ‘De Soos’ huisvest.

Copyright © Gazet Media