Spannende Wèttegij’t?! Quiz

DOEN! KPJ Nederwetten organiseert voor de derde keer de Wèttegij’t?! Quiz. Op vrijdagavond 6 april jl. konden de teams om 19.00 uur het quizboek ophalen. Op een eigen locatie mochten ze de vragen gaan beantwoorden en de raadsels oplossen. Alle hulpmiddelen zijn toegestaan.
                  
09-04-2018, 10:21
Al een aantal dagen voordat de quiz begon, verschenen de eerste hints op Facebook. De oplettende deelnemer ziet op de quizdag ineens allerlei vragen voor de ramen van huizen verschijnen. Een man met een ontbloot bovenlichaam en een vrouw in bikini. De vraag bij de afbeeldingen luidt: wat is de naam van deze bekende Nederwettenaar? Het wordt steeds drukker op straat. De teamleden verzamelen zich bij de teamcaptains. Natuurlijk moet je dan een laptop en boeken meebrengen. Maar ook bier, wijn en een frietpan zijn nodig voor een gezellige quizavond. Vlak voordat de boeken worden uitgereikt, ontstaat het eerste paniekaanvalletje. Wat is mijn teamnummer ook alweer? De eerste hulplijnen worden direct ingeschakeld. Het is begonnen! De teams storten zich op de vragen. De teams moeten in het dorp allerlei vragen oplossen. De allereerste vraag lijkt meteen de aller moeilijkste vraag: wat is de som van de getallen op de afbeelding van de quizuitnodiging? Dit zorgt voor nogal wat frustratie bij de Wettenaar. In het dorp zie je vooral de jeugd zoeken naar oplossingen. Ze leven zich helemaal uit in het maken van een vlog over DOEN! en over de quiz. Ook gaan ze op zoek naar de mysterieuze plekken waar de selfies gemaakt zijn. En zien ze daar ineens de viervoeter van de foto lopen? Er moet ook geknutseld worden: van bierdopjes een muziekinstrument maken, bloemen haken, een logo natekenen met stoepkrijt en een wijnplankje maken. Zou je ook extra punten krijgen als je de organisatie bier aanbiedt of als je de glazen van een wijnplankje vult en er een kaasplankje van maakt? Binnen wordt er druk in boeken van Nederwetten gebladerd om de vragen bij de oude foto’s te vinden. De dames houden zich bezig met snorren van bekende Nederlanders en met de vijf allerschattigste babyfoto’s met data en woonplaatsen. Die kunnen natuurlijk alleen maar van de organisatie zijn! De geheime opdracht Om kwart voor negen gaan teamleden met gymschoenen naar de gymzaal. Met een gezellige muziekje van UB40 op de achtergrond, moesten de teams een vragenlijst invullen. Tot teleurstelling van de fanatieke en sportieve teamleden was er geen sportopdracht. Maar hadden ze wel goed opgelet in de gymzaal? Na afloop volgde er nog een vragenlijst over wat ze in de gymzaal hadden moeten horen en zien. Knap lastig hoor. De winnaar? Al veel te snel was het tijd om het boek en de knutselwerkjes in te leveren. Nog lang wordt er nagepraat over weer een leuke Wèttegij’t?! Quiz. De organisatie gaat met veel plezier (en onder het genot van een drankje?) aan de slag om de punten te tellen en maakt zich op voor een gezellige feestavond, met daarin de laatste teamopdracht en natuurlijk de spannende prijsuitreiking. Welk team gaat er winnen? Wèttegij’t? Je hoort het zaterdag 14 april om 20.00 uur in de Koppelaar. Iedereen is van harte welkom! Tot dan!

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Onvervalst genieten met klucht Lindespelers

Na een fantastische première gisteravond, heeft u vanavond helaas nog maar één kans om te genieten van een onvervalste, heerlijke klucht van de Lindespelers. Het stuk bevat de voor dit genre welbekende, hilarische elementen als deuren die open en dicht gaan, een raam dat alsmaar ellende veroorzaakt en een langzaam oplopende, hopeloze situatie.

Sint Jozefschool Nederwetten bereikt magische grens van 50 leerlingen

Vanmorgen was het feest op school. Vanaf deze dag zitten er maar liefst 50 leerlingen op de Sint Jozefschool. Een hele mijlpaal voor de kleine school in Nederwetten.

Musicalgroep Kapsones bestaat 40 jaar

Het amateurgezelschap Kapsones treedt op voor kinderen van ongeveer vier tot en met twaalf jaar. Alle producties zijn de laatste tien jaar zelf bedacht: de choreografie, de teksten, de muziek en de kleding. Van de optredens in de afgelopen veertig jaar, zijn er slechts enkele die niet helemaal zelf gemaakt zijn.

‘De Soos’ in Nuenen; samen veel plezier

Iedere rechtgeaarde Nuenenaar kent wel de Dorpswerkplaats. Niet iedereen weet dat de Dorpswerkplaats iedere donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur ‘De Soos’ huisvest.

Al dertig jaar het heerlijkste ijs wat je je kunt bedenken

IJssalon Italia is jarig! En dat is te zien als je de Vincent van Goghstraat in rijdt. Overal hangen vrolijk gekleurde ballonnen. Dertig jaar geleden zijn Loet en Sandra daar op nummer 9 begonnen met hun ijssalon. Dat bleek een goede stap te zijn geweest. Al snel ontdekten de mensen uit Nuenen en (wijde) omgeving dat hun ijs verrukkelijk was.

Opschoondag De Mijlpaal

Copyright © Gazet Media