Onvervalst genieten met klucht Lindespelers

Na een fantastische première gisteravond, heeft u vanavond helaas nog maar één kans om te genieten van een onvervalste, heerlijke klucht van de Lindespelers. Het stuk bevat de voor dit genre welbekende, hilarische elementen als deuren die open en dicht gaan, een raam dat alsmaar ellende veroorzaakt en een langzaam oplopende, hopeloze situatie.
                  
Marlène van Kuyk
07-04-2018, 00:04
Jos Habraken overtuigt fantastisch als mijnheer Sjaak Stoffel. De arme assistent op wie alles wordt afgeschoven en die eigenlijk naar huis moet, naar zijn moeder en diens verzorgster zuster Swinkels (een rol van Anita Cornelissen). Te pas en te onpas komt Linda Jacobs opdraven (‘Roomservice!’) als de geldbeluste en bijdehante kelner, die teveel hoort en met zwijggeld alsmaar rijker wordt. Respect had de zaal ook voor het ‘lijk’ Mario van Zwol, waarmee uit alle macht gesold wordt en die verderop het stuk nog een verrassende wending geeft. Wat een romantische avond had moeten worden voor politicus Willem Dekker (een verassend sterke rol van Rob de Bie) en de secretaresse van de oppositie Vera Wapstra (Sandra van de Westerloo), loopt met al deze elementen uit op een regelrechte ramp. De staatssecretaris probeert uit alle macht zich het vege lijf te redden, maar heeft ondertussen te dealen met de steeds achterdochtiger wordende hotelmanager Ann Nijdam en de verbolgen echtgenoot van Vera, Mark Wapstra, (Dion Peters) die zichzelf de schuld geeft van het vreemdgaan van zijn vrouw. Als er iets met het ‘lijk’ gebeurt zijn de rapen helemaal gaar. Sjaak gaat de ineens opduikende mevrouw Dekker (Suus de Werk) verleiden en lijkt tot overmaat van ramp ook nog opgescheept te zitten met een echtgenote, het Italiaanse kamermeisje (Jeanette Bouwmans). Een goede klucht heeft vaart en timing nodig om te boeien en vergt heel veel concentratie van de spelers, hetgeen nogal eens wordt onderschat. Al deze elementen kwamen vanavond bij de Lindespelers samen. De spelers waren ad rem en goed op elkaar ingespeeld, waardoor de tekstuele grappen prima overkwamen. Dat was ook goed te merken aan de lachsalvo’s in de zaal, vaak ook door de kolderieke escapades van Jos Habraken die het na de pauze in zijn rol van Sjaak steeds zwaarder begon te krijgen. Een ouderwets en onvervalst avondje lachen dat zeer gewaardeerd werd door de volle zaal, dus gaat dat zeker zien!

Foto: (Lindespelers)

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Sint Jozefschool Nederwetten bereikt magische grens van 50 leerlingen

Vanmorgen was het feest op school. Vanaf deze dag zitten er maar liefst 50 leerlingen op de Sint Jozefschool. Een hele mijlpaal voor de kleine school in Nederwetten.

Musicalgroep Kapsones bestaat 40 jaar

Het amateurgezelschap Kapsones treedt op voor kinderen van ongeveer vier tot en met twaalf jaar. Alle producties zijn de laatste tien jaar zelf bedacht: de choreografie, de teksten, de muziek en de kleding. Van de optredens in de afgelopen veertig jaar, zijn er slechts enkele die niet helemaal zelf gemaakt zijn.

‘De Soos’ in Nuenen; samen veel plezier

Iedere rechtgeaarde Nuenenaar kent wel de Dorpswerkplaats. Niet iedereen weet dat de Dorpswerkplaats iedere donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur ‘De Soos’ huisvest.

Al dertig jaar het heerlijkste ijs wat je je kunt bedenken

IJssalon Italia is jarig! En dat is te zien als je de Vincent van Goghstraat in rijdt. Overal hangen vrolijk gekleurde ballonnen. Dertig jaar geleden zijn Loet en Sandra daar op nummer 9 begonnen met hun ijssalon. Dat bleek een goede stap te zijn geweest. Al snel ontdekten de mensen uit Nuenen en (wijde) omgeving dat hun ijs verrukkelijk was.

Opschoondag De Mijlpaal

Eftelingproject zoekt muzikanten

Op 24 en 25 november komt De Efteling tot leven in Het Klooster. De sprekende muziek zal live gespeeld worden, ondersteund door zang, dans, toneel en beelden van het beroemde pretpark. Voor dit themaconcert worden gastmuzikanten gezocht, die samen met het Gerwens Muziekkorps de Wereld vol Wonderen op het podium willen brengen.

Copyright © Gazet Media