Sint Jozefschool Nederwetten bereikt magische grens van 50 leerlingen

Vanmorgen was het feest op school. Vanaf deze dag zitten er maar liefst 50 leerlingen op de Sint Jozefschool. Een hele mijlpaal voor de kleine school in Nederwetten.
                  
04-04-2018, 13:35
Een paar jaar geleden bereikte het leerlingaantal op de Sint Jozefschool niet eens de 40 leerlingen. Nu ongeveer 4 jaar later is het aantal leerlingen met meer dan 25% gestegen, naar de magische grens van 50 leerlingen. Deze groei zorgde er zelfs voor dat er een extra leslokaal ingericht moest worden. De Sint Jozefschool is erg blij met deze groei. En dat moet gevierd worden! Versierde boog Rond half 9 liepen alle leerlingen onder een mooi versierde boog de school in. Voorop liepen Anouk en Noor, de twee leerlingen van wie de eerste schooldag op hun nieuwe school nu echt begon. Nadat iedereen de jassen en tassen opgeruimd had, verzamelden de leerlingen zich samen met de ouders en pers in de gemeenschappelijke ruimte. Directrice Mascha Stikvoort verwelkomde alle 50 leerlingen, maar Anouk en Noor in het bijzonder. Mascha gaf aan erg blij en trots te zijn met de groei van het aantal leerlingen, maar hoopte niet het leerlingaantal van 100 te halen. De Sint Jozefschool blijft dan immers klein, maar fijn! Tot teleurstelling van de leerlingen moesten ze na dit welkom de klas in en aan het werk. De ranja en de lekkere wafels moesten helaas nog wachten tot de pauze.

Foto: 1: Anouk en Noor gaan als eerste de school binnen. Foto 3: Mascha verwelkomt de leerlingen en Anouk en Noor.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Musicalgroep Kapsones bestaat 40 jaar

Het amateurgezelschap Kapsones treedt op voor kinderen van ongeveer vier tot en met twaalf jaar. Alle producties zijn de laatste tien jaar zelf bedacht: de choreografie, de teksten, de muziek en de kleding. Van de optredens in de afgelopen veertig jaar, zijn er slechts enkele die niet helemaal zelf gemaakt zijn.

‘De Soos’ in Nuenen; samen veel plezier

Iedere rechtgeaarde Nuenenaar kent wel de Dorpswerkplaats. Niet iedereen weet dat de Dorpswerkplaats iedere donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur ‘De Soos’ huisvest.

Al dertig jaar het heerlijkste ijs wat je je kunt bedenken

IJssalon Italia is jarig! En dat is te zien als je de Vincent van Goghstraat in rijdt. Overal hangen vrolijk gekleurde ballonnen. Dertig jaar geleden zijn Loet en Sandra daar op nummer 9 begonnen met hun ijssalon. Dat bleek een goede stap te zijn geweest. Al snel ontdekten de mensen uit Nuenen en (wijde) omgeving dat hun ijs verrukkelijk was.

Opschoondag De Mijlpaal

Eftelingproject zoekt muzikanten

Op 24 en 25 november komt De Efteling tot leven in Het Klooster. De sprekende muziek zal live gespeeld worden, ondersteund door zang, dans, toneel en beelden van het beroemde pretpark. Voor dit themaconcert worden gastmuzikanten gezocht, die samen met het Gerwens Muziekkorps de Wereld vol Wonderen op het podium willen brengen.

‘Spelen in de Spotlights Kunstkwartier’

Copyright © Gazet Media