Musicalgroep Kapsones bestaat 40 jaar

Het amateurgezelschap Kapsones treedt op voor kinderen van ongeveer vier tot en met twaalf jaar. Alle producties zijn de laatste tien jaar zelf bedacht: de choreografie, de teksten, de muziek en de kleding. Van de optredens in de afgelopen veertig jaar, zijn er slechts enkele die niet helemaal zelf gemaakt zijn.
                  
04-04-2018, 13:29
De groep bestaat uit ongeveer twintig personen, waarbij de minimale leeftijd achttien jaar is. Een enkeling, nu rond de zeventig, is er bij vanaf het begin. Veertig jaar geleden is het begonnen met een musical, bij het afscheid van de lagere school de Refeling. De ouders dachten toen, kunnen wij dat ook niet, een musical maken? Zo is musicalgroep Kapsones ontstaan. De eerste productie heette: ‘Kapsonesschuit vaart uit.’ Oefenavonden Het is woensdagavond, ongeveer acht uur. De artiesten oefenen wat danspassen in hobbycentrum ‘de Dorpswerkplaats’, gelegen aan het Park in Nuenen. Ze repeteren er elke woensdag van 20.00 tot 22.30 uur. De fleurige kostuums worden aangetrokken. Zelfgemaakte kleding in diverse outfits komt tevoorschijn. De bontgekleurde pruiken zijn gemaakt van sponzen. De draak, Hakimekaki, heeft knaloranje haren. Hij speelt één van de hoofdrollen. Het stuk is dan ook naar hem genoemd. De andere twee hoofdrollen worden door piraten gespeeld. Op de vraag hoe ze aan de naam Hakimekaki komen, antwoordt een van de spelers: ‘Mijn zoon van zes heeft deze verzonnen. Het kwam oorspronkelijk van een verhaal van een draak die kiespijn heeft.’ De regisseur, Elly Dijstelbloem, geeft aanwijzingen. ‘Stilte’, roept ze. Hoe dit afloopt? Lees het morgen in De Nuenense Krant, in het artikel van Telle van Beek, met foto's gemaakt door Ming Jiang.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


‘De Soos’ in Nuenen; samen veel plezier

Iedere rechtgeaarde Nuenenaar kent wel de Dorpswerkplaats. Niet iedereen weet dat de Dorpswerkplaats iedere donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur ‘De Soos’ huisvest.

Al dertig jaar het heerlijkste ijs wat je je kunt bedenken

IJssalon Italia is jarig! En dat is te zien als je de Vincent van Goghstraat in rijdt. Overal hangen vrolijk gekleurde ballonnen. Dertig jaar geleden zijn Loet en Sandra daar op nummer 9 begonnen met hun ijssalon. Dat bleek een goede stap te zijn geweest. Al snel ontdekten de mensen uit Nuenen en (wijde) omgeving dat hun ijs verrukkelijk was.

Opschoondag De Mijlpaal

Eftelingproject zoekt muzikanten

Op 24 en 25 november komt De Efteling tot leven in Het Klooster. De sprekende muziek zal live gespeeld worden, ondersteund door zang, dans, toneel en beelden van het beroemde pretpark. Voor dit themaconcert worden gastmuzikanten gezocht, die samen met het Gerwens Muziekkorps de Wereld vol Wonderen op het podium willen brengen.

‘Spelen in de Spotlights Kunstkwartier’

GEDEPUTEERDE SPIERINGS BEZOEKT EERSTE 'ANNEXATIEAVOND'

Sommige Nuenenaren verwijten haar Nuenen over te leveren aan Eindhoven. Anderen vinden dat ze datgene doet waar Nuenen zelf om gevraagd heeft. Als eerste in de kantine van RKVV Nederwetten kwam gedeputeerde Anne-Marie Spierings afgelopen dinsdagavond in het hol van de leeuw uitleggen waarom 'de provincie' vindt dat Nuenen bij Eindhoven moet komen. En om naar zorgen en wensen te luisteren. Haar tegenstanders, onder andere van W70 en actiecomité Nuenen Zelfstandig, waren 'tot de tanden bewapend' gekomen om haar van repliek te dienen.

Copyright © Gazet Media