Carnavalstoptocht Nuenen De Nieuwe Linde; winnaar bij de bassischolen

Eind november kwam onze optochtcommissie bij elkaar voor de eerste vergadering. Nadat we vorig jaar gewonnen hadden, wilden we natuurlijk ook dit jaar weer met iets leuks komen tijdens de carnavalsoptocht.
                  
12-02-2018, 10:44
Voordat we hiermee aan de slag zouden gaan, hadden we het idee opgepakt om de andere Nuenense basisscholen uit te dagen om ook mee te lopen. Vorig jaar liepen namelijk alleen de Wentelwiek en wij (De Nieuwe Linde) mee. We schreven een oproep hiertoe uit en tot onze vreugde liep in ieder geval ook de Crijnsschool dit jaar mee. Thema ‘Dwèrser dan dwèrs!’ Het thema van de jeugdoptocht was dit jaar: ‘Dwèrser dan dwèrs!’ Na de nodige brainstorm- en knutselsessies ontstond het volgende idee… Schrik niet, ook al nemen we af en toe een dwèrsstraat of worden we gedwèrsboomd, we breien het uiteindelijk allemaal weer recht. Genieten! Rond 12.45 uur verzamelden alle ouders en kids afgelopen zondag in de Lindenlaan en werd iedereen voorzien van de nodige attributen voor tijdens de optocht. Ook voor onze eigen muziek hadden we gezorgd, maar wat een pech, net voordat de optocht van start ging, viel onze muziek uit en hoe we ons best ook deden, daar hielp geen rechtbreien meer aan. Vol goede moed en de winterse buien trotserend, gingen we toch van start. Wat hebben we genoten van de optocht en het publiek langs de kant! We hadden het tijdens de optocht hartstikke druk met het aanleggen van de dwèrsstraat met stoepkrijt en het naar de overkant brengen van publiek over onze zebrapaden. Af en toe gingen we heel scheef en werden we flink dwèrsboomd. Gelukkig was onze achterhoede druk bezig met het rechtbreien van onze capriolen en haalden we zonder kleerscheuren het einde van de optocht. Na de optocht gingen we met z’n allen opwarmen in de gezellige tent en wachten op de uitslag. Natuurlijk gaat het om de lol van het meedoen, maar stiekem waren we toch ook wel heel erg benieuwd welke plaats we hadden gehaald. Tot onze grote vreugde werden we ook dit jaar weer eerste en konden we de trofee en wisselbeker in ontvangst nemen. Dank aan alle ouders en kids die mee hebben geholpen en meeliepen en aan de organisatie van de optocht. Volgend jaar zijn wij van De Nieuwe Linde er weer bij! Namens de optochtcommissie van De Nieuwe Linde: Susanne, René, Corina, Hanneke, Bart en Marieke.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Uitslag optocht van Gerwen

St Jozefschool feest volop mee met Prins Preparé

Dit is het verhaal van een dorp, Nederwetten is de naam. Dat dorp viert dit jaar een groots carnaval. Zij feesten volop mee met Prins Preparé. Dit zijn een paar regels uit het carnavalslied van Prins Preparé en zijn adjudanten Importé en Overkappé. En dit lied zongen de leerlingen van Eenbes Sint Jozef uit Nederwetten tijdens hun carnavalsviering op school uit volle borst.

Foto's carnavalsoptocht Nuenen (3)

Foto's carnavalsoptocht Nuenen (2)

Foto's carnavalsoptocht Nuenen (1)

Bourgondisch Brabantse JUMBO Ton Grimberg Brunch overtreft verwachtingen

Copyright © Gazet Media