BS De Nieuwe Linde start met muziekcoaching Muziekonderwijs beleeft ook in Nuenen revival

Afgelopen maandag maakten vijf groepen leerlingen van Kindcentrum De Nieuwe Linde als eerste kennis met een nieuwe methode van muziekonderwijs. Wij waren daarvoor te gast bij groep 4 van meester En, nog beter nieuws: De Nieuwe Linde is niet de enige school in Nuenen die bezig is met vernieuwing van haar muziekonderwijs.
                  
10-01-2018, 15:36
Dagblad Trouw, 17 februari 2016. 'Op nog maar 7 procent van de basisscholen wordt structureel (wekelijks en van groep 1 tot en met 8) muziekles gegeven. Dit onderdeel van het cultuuronderwijs is helemaal weggezakt, erkent de PO-raad, de koepel van basisscholen. Oorzaken: gebrek aan tijd en geld en het ontbreken van kennis en kunde bij 'gewone' groepsleerkrachten.' En: 'Het Nederlandse bedrijfsleven is bereid om miljoenen euro's te investeren in goed muziekonderwijs. Het is het eerste grootschalige publiek-private initiatief [i.c. van VandenEnde Foundation, met koningin Máxima als ere-voorzitter] waarvan alle ruim 7000 basisscholen kunnen profiteren.' Wel, dat liet o.a. KC De Nieuwe Linde zich geen tweede keer zeggen. Hun aanvraag voor deze zogeheten Impuls Muziekgelden werd aanvankelijk afgewezen omdat de 'pot' leeg was, maar later alsnog toegekend. En zo kon het gebeuren dat Willem van der Heijden als muziekcoach, deze maandag nog alleen in de groepen 2, 3, 4, 5 en 8, zijn entree kon maken. Willem is Eindhovenaar, maar in Nuenen bekend als dirigent/accordeonist van koor Plezang, als muzikaal begeleider bij de jaarlijkse 'lintjesrondgang' van de burgemeester en als individueel optredend zanger-muzikant. Lees morgen het verslag in De Nuenense Krant, geschreven door Frans Lammerts.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


75-jarig lidmaatschap RKSV Nuenen Jan van Maasakkers postuum gehuldigd

Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen zondag 7 januari, heeft de familie van Jan van Maasakkers onder toeziend oog van vele aanwezige leden de ‘Jan van Maasakkerstribune’ officieel onthuld. Hiermee heeft de hoofdtribune van RKSV Nuenen een eigen naam gekregen.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE' WEEK 2

Sinds 2011 wordt jaarlijks de landelijke ‘Meer dan handen-vrijwilligersprijs’ uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Gemeenten kunnen kandidaten voordragen - inwoners kunnen mede bepalen wie wint.

Young Talent Award 2017 voor Dirk de Vocht

Dirk de Vocht van Bakkerij de Vocht is maandag 8 januari jl. tijdens het nieuwjaarsgala in de Collse Hoeve door het Ondernemers Contact Nuenen (OCN) gehuldigd met de Young Talent Award 2017.

Ondernemersprijs Nuenen voor Patrick Coppelmans

Patrick Coppelmans is maandag 8 januari jl. tijdens een drukbezocht nieuwjaarsgala in de Collse Hoeve door het Ondernemers Contact Nuenen (OCN) uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2017.

Nieuwjaarstoernooi en receptie RKGSV

Afgelopen zaterdag werd er bij RKGSV Gerwen voor de derde keer het mix nieuwjaarstoernooi georganiseerd. Op deze mooie zaterdag streden in totaal 55 leden van de B junioren en de senioren teams van RKGSV om de eer en de consumptiebonnen.

NKV morele winnaar zonder punten

Als de lantaarndrager tegen de koploper speelt, is in het algemeen de wedstrijd niet spannend. Afgelopen zondag was het NKV tegen SDO uit Veldhoven voor senioren 1, 2 en 3.

Copyright © Gazet Media