Waterpolo D-pupillen Nuenen wint!

12 november jl. Bij de eerste keer opzwemmen weet Nuenen de bal te bemachtigen, waarna Maud een doelpoging doet; lat! Als we maar niet dezelfde kant op gaan zoals vorige week tegen PSV. DZT’62 is aan de bal, maar Vince houdt de aanval tegen. De bal ‘vliegt’ van Pieter naar Maud, Vince vangt de bal, door naar Dirk en, doelpunt! Zo, dat was een mooi samenspel, zo ziet de coach het graag.
                  
14-11-2017, 10:24
Vervolgens maakt Dirk een mooie voorzet naar Pieter en hij scoort. Mooi de kansen gezien ‘jongens’! Dirk weer aan de bal, mooie pas naar Johannes, hij maakt een draai met de bal en hup het doel in. Bij de volgende kans voor Nuenen helpt Maud Pieter weer om een doelpunt te scoren. De tegenpartij blijkt ook nog van de partij te zijn en hoewel hun poging door Maud wordt tegengehouden, bemachtigen ze de bal toch en schieten ze hun eerste doelpunt. Nuenen mag weer zijn zetje doen en na een wederom mooi samenspel, scoort Dirk nogmaals. Het partje eindigt met 1-5 voor ons, geen slecht begin. Penalty Het 2de deel begint goed, Johannes aan de bal, door naar Pieter, die weer doorpast naar Anouk, en ze scoort. Een mooie verrassing! De spelers van het team uit Deurne weten in dit partje nog 2 keer te scoren, maar dat blijkt weinig uit te maken tegenover ons kanon van doelpunten. Dirk scoort nog wel 3 keer binnen enkele minuten, waarvan 1 keer een penalty wegens fysieke overtreding tegen een van onze speler. Bij het affluiten van dit partje staat de puntenwijzer op 3-9 voor Nuenen. Stalen zenuwen Derde partje: iedereen krijgt kansen en 2 kansen worden door Maud benut en bekroond met een doelpunt. De tegenstander weet hierna ook nog 2 keer te scoren, heeft zijn kansen mooi gezien en benut deze. Door een technische fout aan de tegenstander zijde, krijgen we weer een penalty, met stalen zenuwen en met succes uitgevoerd door Dirk. DZT’62 scoort hierna nog een keer, gaan ze zich hervatten? Moeten we ons zorgen gaan maken? Het partje eindig met een mooie afweer van Maurits in 7-12. Stagnatie Op zich een mooie stand, maar weet Nuenen haar voorsprong te behouden? Hoewel het 4de partje goed begint voor Nuenen, waarin Pieter 2 keer achter elkaar scoort, komt er een punt waarop het Nuenense team lijkt te stagneren. Maud krijgt tijdstraf door een overtreding en Nuenen moet het heel even met 1 ‘man’ minder doen. De tegenstander maakt hier goed gebruik van en scoort. Het team lijkt uit zijn mum en Deurne scoort nog een keer. Redden wij het? Deze vraagt spookt rond in mijn hoofd en blijkbaar ook in dat van de spelers, want ze spelen opeens heel haastig en maken onnodige fouten waardoor Deurne verschillende kansen krijgt. Nog anderhalve minuut op de klok, rustig aan team, de stand is 9-14. Met nog een minuut op de klok weet Johannes nog een keer te scoren. Hierna maakt Deurne nog een aanval, maar deze wordt uiteindelijk afgefloten. Einde wedstrijd. Nuenen heeft met 9-15 weer een mooie overwinning binnengesleept en staat momenteel op de 2de plek in de competitie. Komende zaterdag om 17.30 uur, speelt het team thuis in het TU Bad in Eindhoven, tegen competitieleider Lutra uit Helmond.

Foto: Pieter Beaumont kijkt de tegenstander goed in de ogen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Grote schare fans geniet van zanggroep Plezzang

Het was op en top genieten afgelopen zondag in Het Klooster. Een keer per jaar treedt Plezzang op voor de eigen achterban, familie en vrienden. Deze groep wordt steeds groter, dus vond het optreden dit keer niet plaats in de ontvangstruimte, maar in de grote zaal van het theater.

Gezellige Mantelzorgdag

JAARAFREKENING BRABANT WATER 2017

Selectie NKV moet genoegen nemen met 2 punten

Eindelijk was het tijd voor de eerste zaalwedstrijden afgelopen weekeinde, er is lang naar uitgekeken. De ambiance, de ondergrond, de snelheid en ook een klasse hoger, toch zoveel mooier dan het veld.

Groep 1 van Kindcentrum de Nieuw Linde ontbijt met de burgemeester

Op 8 november jl. was het jaarlijks Nationaal Ontbijt met de burgemeester. Er deden meer burgemeesters (265) en scholen (3000) mee dan ooit! Deze vijftiende editie had het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ Hiermee wil men de aandacht vestigen op het feit dat een gezond ontbijt als start van de dag belangrijk blijft. Het Nationaal Schoolontbijt is ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband dat scholen helpt om het hele jaar aandacht te besteden aan de gezondheid van hun leerlingen.

Het dak ging eraf tijdens feestavond 'Hee Doede Mee’

Twee weken ervoor vond er een chique gala plaats, afgelopen zaterdagavond het vette feest dat ‘Hee Doede Mee’ heet. Op de opzwepende klanken van partyband ‘Proost’ en dj Ricy Corony ging de tent achter Hotel Restaurant de Collse Hoeve uit zijn dak. Natuurlijk afgewisseld met spannende momenten wanneer de uitslag van de dorpsquiz zichtbaar werd gemaakt.

Copyright © Gazet Media